COFLEKI I KLUPKO PODRŠKE – jedinstvene grupe za druženje u prvim koracima roditeljstva

Prvi koraci roditeljstva nisu laki. Mame i tate tek uče hodati, a već im previše dobronamjernih ruku hrli u pomoć – neznanci na ulici koji daju savjete ili internet prepun kontradiktornih instant rješenja. Roditelji žele nekoga s kime će podijeliti iskustva, no mnogi ne mogu razumjeti njihove male i velike brige kao i mala i velika veselja. Žele se požaliti kako ih bole noge prilikom prohodavanja, no malo tko uistinu shvaća da svakodnevica nije onako ružičasta kao što je bila u njihovim snovima prije dolaska djeteta.

Centar za roditelje Klubko zato je pokrenuo grupe koje okupljaju roditelje u druženju, učenju i međusobnom osnaživanju. Moderatorice grupa i voditeljice Centra za roditelje Klubko Ivana Habuš Kraljević, sociologinja i Barbara Perasović Cigrovski, psihologinja, odgovaraju na nedoumice novopečenih roditelja i pomažu im u izgradnji vlastitog stila roditeljstva. Ivana i Barbara poručuju:

„Želja nam je da kroz razgovor i povezivanje s roditeljima osvijestimo realnu sliku roditeljstva kako biste stekli veću sigurnost u sebe, vlastite kompetencije, izbore i odluke, a da pitanja o razvoju djece obrađujemo stručno kako biste dobili relevantne informacije.“

 

Grupe su prilagođene dobi djeteta te profilu i interesima roditelja:

  • Klupko podrške okuplja mame i tate na porodiljnom ili roditeljskom dopustu željne druženja, razgovora i učenja o razvoju bebe, roditeljstvu, obiteljskoj dinamici, odnosima, promjenama i svim drugim temama koje zaokupljaju roditelje u prvoj godini bebinog života.
  • Cofleki za roditelje djece od 12 do 36 mjeseci nude podršku i informacije u ovom izazovnom razdoblju u kojem se mijenja fokus od razvoja prema odgoju djeteta.
  • Klubko je mislio i na expat roditelje i njihove bebe kojima se nudi grupa Klubko Babbles.
  • Za sve željne opuštenog izlaska bez djece i raznovrsnih načina raspetljavanja roditeljskih priča i dilema uz razgovore, gostovanja, knjigu ili film postoji i večernji program (samo!) za roditelje Raspetljanac.

 

  • Moguće je odabrati druženje u živo ili online.
  • Mjesto susreta i održavanja svih programa u živo je Relax Kids 4All centar u Kukuljevićevoj 15 nedaleko Britanskog trga.
  • Termine održavanja i cijene programa pratite u Klubkovom Rasporedu programa, a upite šaljite na info@klubko.hr.