kako razgovarati s djecom o emocijama?

Kako razgovarati s djecom o emocijama i zašto je to važno za njihovo samopouzdanje saznajte u novoj epizodi podcasta Iskreno o majčinstvu.

U ovoj epizodi podcasta ugostile smo Kristinu Vučinić i Irenu Peroš Grgos, a tema podcasta je kako razgovarati s djecom o emocijama. Sponzor ove epizode podcasta je Dormeo i njegove emotivne sovice kao 3u1 poklon za svakoga, bez obzira na godine. Plišana igračka s emocijom s kojom se djeca lakše zbližavaju i osvještavaju kako je svaka emocija sasvim normalna. Sretna i nasmijana sovica, tužna i pospana sovica, vesela i luckasta, sve na svoj način stvaraju vezu s djecom.

Činjenica je kako je kroz naše djetinjstvo, malo tko imao privilegiju razgovarati s roditeljima o tome kako se oni osjećaju, kada su ljuti, zašto su ljuti, kada smo mi ljuti i zašto se tako osjećamo. Razgovor o dubljim emocijama poput tugovanja i žalosti u pravilu se odgađao ili ignorirao, a suze naših roditelja kada im je bilo teško su se skrivale. Sve to ostavilo je trag na nama samima, makar toga možda nismo svjesni. Emocije ne smiju biti tabu, naša djeca trebaju roditelje kojima neće biti teško i neugodno razgovarati o tome kako se oni sami osjećaju, niti kako se djeca osjećaju.

Što su to emocije i zašto je nužno za samopouzdanje naše djece razgovarati o emocijama, što su to tantrumi, kako se s njima nositi? Upravo o svemu tome, svoj stručni savjet podijelile su Irena i Kristina, certificirane integrativne dječje terapeutkinje centra za terapiju s igrom – Tigrom, s dugogodišnjim iskustvom u radu s djecom i roditeljima. A što su nam otkrile, poslušajte u novoj epizodi podcasta „Iskreno o majčinstvu“.

Kako možete podržati podcast Iskreno o majčinstvu?

Pretplatite se na podcast (dostupni smo na svim aplikacijama za slušanje podcasta).
Podijelite epizodu sa svojim prijateljima i na društvenim mrežama.
Ostavite nam komentar.

Hvala vam što nas slušate!

 

E28 Kako razgovarati s djecom o emocijama i zašto je to važno za njihovo samopouzdanje? 

Sponzor epizode je Dormeo.hr.

SoundCloud

Apple Podcasts