dočekaj proljeće punih baterija i proBUDI DOBRO u sebi!

18 stručnjaka vode te na putovanje prema većem zadovoljstvu i boljim odnosima

Koliko si puta čula ili izrekla rečenicu “Budi dobar!”, “Budi dobra!”? Jesi li ikada osjetila da se iza nje skriva puno toga, ali malo toga korisnog. Može značiti “poslušaj me”, “nemoj me sramotiti”, “daj mi malo mira”, “učini kao svi drugi”, “ne kompliciraj mi život”, “daj ušuti malo”, “olakšaj mi”… i sve su to želje i potrebe u kojima nema ničega neobičnog niti lošeg, osim što ne stojimo iza njih, već ih prebacujemo drugima u nadi da će nam dati ono što si same ne dajemo. Bila bi to bezazlena igra riječi da nas ne košta puno: ne uzimamo ono što trebamo, ne idemo za onim što želimo. Jer smo i same naučile biti dobre umjesto kako biti dobro.

Iza svega što radimo krije se sve što smo naučile, upile i usadile duboko u sebe kroz godine, a onda je to malo po malo postalo glasnije od našeg glasa: budi dobra. Kći, sestra, učenica, studentica, zaposlenica, partnerica, mama. Biti dobra je sredstvo do cilja – odobravanja, možda koje pohvale, zahvalnosti, ljubavi ili uspjeha. Ili bismo željele vjerovati da je tako jednostavno.

Sve dok se ne slomimo od napuhanih očekivanja, moranja, htijenja i krenemo preispitivati od čega smo zapravo sazdane, čije su to riječi, kakve smo stvarno mi ili bismo željele biti.

Bez obzira tražiš li inspiraciju i podršku u svom osobnom, profesionalnom razvoju ili u odgoju, pozivamo te da zajedno s nama dočekaš proljeće punih baterija i proBUDIš to DOBRO u sebi!

Na konferenciji “BUDI dobra, dobar, DOBRO – konferencija o dobrobiti, osobnom i profesionalnom razvoju” Centra Klubko sudionike očekuju 14 feel good predavanja, vježbe, razgovori, okrugli stol i radionica samorefleksije koje će voditi 18 stručnjaka iz područja odnosnih kompetencija, osobnog razvoja, odgoja i obrazovanja te mentalnog zdravlja s iskustvom rada s djecom, mladima i odraslima. Zajedno ćemo preispitati sastojke dobrobiti, zadovoljstva i uspjeha u kontekstu svih naših uloga, obiteljskih i profesionalnih, a u skladu s najnovijim znanstvenim spoznajama i praksama. Konferencija će se održati online u tjednu 20.- 25.3.2023.. Sva događanja na rasporedu su u popodnevnim satima, osim subotnje radionice samorefleksije koja će se održati u podne. Snimke svih događanja bit će dostupne 7 dana nakon održavanja. Mogućnost kotizacije za pojedinačna događanja ili za cijelu konferenciju uz 60% popusta. Konferencija je namijenjena roditeljima, stručnjacima, studentima i edukantima pomagačkih zanimanja te svim drugim osobama zainteresiranima za unapređenje svog osobnog i profesionalnog razvoja.

Zaviri u program i otkrij predavače konferencije BUDI dobra, dobar, DOBRO – konferencija o dobrobiti, osobnom i profesionalnom razvoju” Centra Klubko:

PON 20.3.2023.

 • 15h – OTVARANJE KONFERENCIJE – Dobro se dobrim (ne) vraća – što znači biti dobro i suočavanje s negativnim (Ivana Habuš Kraljević, Centar Klubko)
 • 17h – Ja i moje uloge – kako ostvariti svoj potencijal i postići ravnotežu u životu (Jasmina Hadela, Centar za rani razvoj u djetinjstvu Jasmina)
 • 19h – Od kontrole do kreativnosti – kako biti dobar roditelj i sebi i djeci (Eva Simona Kulenović, KreArtionice)

UTO 21.3.2023.

 • 15h – Strah, anksioznost i panika – evolucija naših emocija i bolje razumijevanja sebe i mladih (Tajana Ninković, Kabeteka)
 • 17h – Samopoštovanje – put do unutrašnjeg mira, povezanosti i ostvarivanja svojih potencijala (Gordana Galetić, Centar Sreća)
 • 19h – Djeca i roditelji u procesu promjena – kako pomoći sebi i djetetu u nosenju s razvodom i drugim velikim promjenama (Mia Rohlik, Tvornica promjena)

SRI 22.3.2023.

 • 15h – Agresivna igra i dječji razvoj (Ana-Marija Nikolić i Ivana Vladušić, Centar Zagrljaj)
 • 17h – Mladi i vječna potraga za srećom – o ovisnostima suvremenog doba (Ivan Petrik i Ozana Brkić, Projekt Relaps ERF)
 • 19h – OKRUGLI STOL – Po svojoj ili tuđoj mjeri? – Sudjeluju Jasmina Hadela, Eva Simona Kulenović, Mateja Marinić, Ivana Kurtov, Ivan Petrik, Ozana Brkić. Moderira Tihana Bertek, novinarka i urednica na portalu VoxFeminae.

ČET 23.3.2023.

 • 15h – Buđenjem intuicije do zdravog odnosa prema hrani i tijelu (Vedrana Fontana Mikulić, Opušteno hranjenje)
 • 17h – Promjenom mindseta do pozitivnih promjena u poučavanju i odnosima u školi (Ivana Kujundžić Lelas, Učiteljica bez stresa)
 • 19h – Čovječe, naljuti se! – kalupi, oklopi i okovi na putu do asertivnosti (Mateja Marinić, Centar Želim znati)

PET 24.3.2023.

 • 15h – Tijelo osjeća i kad um utihne – povežimo ih kroz regulaciju emocija i stresnih reakcija (Ivana Kurtov, Kind when Hard)
 • 17h – Ravnopravni odgoj – odrastanje djevojčica i dječaka između prošlosti i budućnosti (Helena Naglaš, Odgoj u ravnopravnosti)
 • 19h – ZATVARANJE KONFERENCIJE – Kako postati savršeno NEsavršen – od samokritičnosti do samoprihvaćanja u roditeljstvu i radu s djecom (Barbara Perasović Cigrovski, Centar Klubko)

SUB 25.3.2023.

 

PRIJAVI SE NA KONFERENCIJU
SAZNAJ VIŠE O KONFERENCIJI

 

BUDI DOBRO! Vidimo se u ožujku!

Organizacijski tim konferencije
Barbara Perasović Cigrovski i Ivana Habuš Kraljević,
Centar Klubko
Za sve ostale informacije obratite nam se na info@klubko.hr