ŽENA JE ŽENI VUK?

 

Jedna izreka kaže: žena je ženi vuk. U mom slučaju to baš i nije tako. Iako sam to žensko „neprijateljstvo“ isprobala i na svojoj koži, kod mene su češće one situacije u kojima je žena ženi podrška, savjetnica, prijateljica.

Jučer je u Jutarnjem listu izašao članak o našem portalu koji još nema ni mjesec dana. Portal kojeg podržavaju i čitaju superžene. Portal koji podržava superžene. Portal kojem su inspiracija superžene. Znate, velike se stvari događaju kad se mi vučice udružimo. Svaka sa svojim idejama, svaka sa svojim podivljalim hormonima i neprospavanim noćima. U ovih nepunih mjesec dana moj svijet bogatiji  je za neka nova poznanstva, makar virtualna. Ta kreativna energija koja izvire iz svake od vas zarazila me i preko interneta. Predivno je vidjeti koliko strasti i ljubavi ulažete u svoje snove.

Nikad mi neće biti jasne one žene koje zavide. Zavist se javlja onda kad si nezadovoljan sam sa sobom. Nikad nisam zavidila ljudima koji su uspješniji od mene. Oni su me motivirali da i ja budem bolja i radim na sebi. Oni su moja inspiracija. Od njih mogu samo naučiti. Dotjerana i ušminkana majka može me samo natjerati da i ja posvetim 5 minuta više svom izgledu ili da stavim maskaru čak i ako samo trebam otići do dućana. Uspješna i zaposlena majka dokaz mi je da je moguće ne odreći se karijere i svojih snova zbog majčinstva niti majčinstva zbog karijere. Kad mi je dosta svega, kad ne znam što bih više skuhala za ručak svom izbirljivom sinu i kad sam na rubu živčanog sloma sjetim se one stay-at-home mame koja me podsjeti da je biti mama najbolji posao na svijetu. Single mame, ostavljene mame, samohrane mame tu su da me nauče da je najvažnije vjerovati u sebe i da se svaki problem može riješiti.

Žene koje zavide, ogovaraju, ružno komentiraju nisu neprijatelji drugim ženama, one su neprijatelji prvenstveno sebi. I tako, dok broje tuđe lajkove i followere vrijeme im prolazi. Pustite druge da žive svoj život svatko na svoj način. Umjesto toga ulažite u sebe, učite od drugih i opustite se. Na svijetu ima i “gorih” stvari od celebrity mama koja izgledaju fenomenalno dan nakon poroda.