O LJUBAVI I INSTAGRAMU: @lucieslittleloves

U Instagram lijepe mame Lucije @lucieslittleloves zaljubili smo se na prvi pogled. Majčinstvo, obitelj, ljubav glavna su tema njezinog profila, a te “male kvadratiće ljubavi” svakodnevno popunjavaju Eva i Niko. Da zaista postoji ljubav na prvi pogled dokaz je Lucijina ljubavna priča koju je odlučila s nama podijeliti.

1. Ljubav izvire iz svake tvoje slike koju podijeliš na svom IG profilu, a osobito kad je na njima i tvoj muž. Ispričaj nam svoju ljubavnu priču. Zaista mi je drago čuti da iz mojih sličica zrači ljubav jer je to upravo ono sto ja živim. Naša ljubavna priča mi je jedna od dražih i uvijek ju svima rado pričam. Ona traje svega tri godine, a počela je u novogodišnjoj noći kada sam, nešto malo iza ponoći, sasvim slučajno naletjela na njega. On je na prvu bio sve što sam ikada željela, a na drugu i treću puno više od toga. Budući da sam u to vrijeme završavala medicinu i pripremala se otići u Kanadu na praksu, nisam gajila puno nade u to da će naše malo druženje prerasti u nešto više. To se na svu sreću vrlo brzo promijenilo jer je on, nakon samo nekoliko naših susreta, čvrsto odlučio da ide sa mnom. Kupili smo avionske karte i zajedno otišli na drugi kraj svijeta. Ja sam radila, a u pauzama smo putovali po Kanadi, Americi i Meksiku. Sve je nekako sjelo na svoje mjesto i oboje smo odmah znali da želimo ostvariti sve svoje snove zajedno. Kada smo se vratili ja sam već bila trudna s Evom i odmah smo se uselili u naš prvi stan, počeli planirati svadbu i uživali u slatkom iščekivanju svih predivnih događaja koji su uslijedili. Iako smo se znali tek nekoliko mjeseci kada sam ostala trudna, nisam ni u jednom trenutku posumnjala u svoje odluke. S njim je od samog početka sve bilo toliko prirodno i jednostavno, a u njemu sam, osim beskrajne ljubavi, pronašla i onaj neki dio sebe koji mi je nedostajao da budem potpuna i baš onako istinski sretna. 
2. Rođenjem djece sve se mijenja, pa tako i bračni život te vrlo često brak padne u drugi plan. Uspjevate li pronaći vremena za posvetiti se jedno drugom? Djeca su svakako najveći izazov s kojim smo se do sada susreli, ne samo nas dvoje kao individue, nego i kao bračni par. Vrijeme koje smo nekoć provodili zajedno kao i pažnja koju smo poklanjali jedno drugom sada su velikom većinom usmjereni prema djeci i njihovim potrebama. Oboje su još jako mali i zahtjevaju toliko pažnje i vremena da se nas dvoje vrlo često osjećamo kao da plivamo u moru pelena i igračaka. Unatoč tome, trudimo se uhvatiti makar one male trenutke u danu da se poljubimo, zagrlimo i ohrabrimo jedno drugo. Navečer, nakon što djeca zaspu, popijemo času vina, razgovaramo, pogledamo seriju ili jednostavno zagrljeni uživamo u miru i tišini.
3. U opisu tvog IG profila stoji: “my tiny squares of love”. Kako si započela svoju instagram priču? Moja Instagram priča koju vidite danas počela je prije svega nekoliko mjeseci kada sam slučajno naletjela na profil jedne mame koja me upoznala sa cijelim svijetom za koji do tada nisam ni znala da postoji. Danas je za mene Instagram puno više od aplikacije na kojoj dijelim slike, svoje misli ili svakodnevne dogodovštine. To je mjesto na kojem sam pronašla prijatelje i postala dio jedne velike globalne zajednice žena koje žive toliko različitim životima, a povezane su jednom stvari koja nam je svima zajednička-majčinstvom. To je aplikacija putem koje komuniciram sa svojim prijateljima koji žive na različitim stranama svijeta te mjesto na kojem pronalazim beskrajnu inspiraciju. 
4. Tvoje su slike u biti bez suvišnih detalja, a opet pune topline što rezultira jednim vizualno usklađenim IG profilom. Kako to postižeš? Volim jednostavnost i obično mi zapnu za oko profili koji imaju određenu temu koja se provlači kroz sve fotografije. Moje nastaju uvijek pod dnevnim svijetlom, koristim uglavnom svoj Sony A5000 fotoaparat dok za uređivanje koristim aplikacije VSCO i Snapseed. Što se tiče postizanja efekta usklađenosti, trudim se da svaka slika ima barem jedan isti motiv. Koristim i aplikaciju koja se zove UNUM, a omogućuje vam planiranje postova  i usklađivanje slika kako bi unaprijed znali kako će se određena fotografija uklopiti u ostatak vašeg profila. Eto, sad sam vam otkrila sve svoje tajne!

5. Tvoje 3 omiljene #instamame?Jako mi je teško izdvojiti samo tri jer ih ima toliko puno i sve su mi baš jako drage!  Od mama koje nisu iz Lijepe Naše svakako bih izdvojila Mashu @masha_theone, Kim @kikhaly i Jolu @mialoren_and_me, a od naših supermama uzivam pratiti Sandru @roce_s, Ines @more_less_ines i Lorenu @lorena_m_f!

 

Luciju pratite na IG profilu @lucieslittleloves