SUPERMAMA WANNABE KUHARICA

Martina, nutricionistica i supermama trogodišnjeg dječaka, spletom okolnosti odlučila je slijediti svoje snove i posvetiti se zdravoj prehrani. S nama je podijelila svoju priču i recept za energetski smoothie idealan za sve superumorne i nenaspavane mame.

Supermama sam superživahnog trogodišnjaka koja je odlučila dati/dobiti otkaz i krenuti u svoje vode i svoju strast, a to je kuhanje. Zdravo kuhanje, naravno.
Kada sam nakon nekog vremena primjetila da preeeeprepreviše vremena provodim u kuhinji ali da mi to niti nije previše naporno, shvatila sam da neke stvari moram drugačije posložiti. Nisam profi kuhar ali očito sam trebala biti! Nutricionizam kao struku obožavam i vidim u njemu veliku perspektivu tako da ga primjenjujem u kuhinji. Od raznih vrsta kruha i peciva, preko zdravih kombinacija za ručak, večeru, deserata, homemade sladoleda i zdravih varijanti tzv. snackova i grickalica moj život se pretvorio u kuhinju! I sve to sa živahnim trogodišnjakom koji obavezno sjedi na kuhinjskom elementu i drži mikser dok se nešto priprema! A onda mi je sinula ideja! Pa zašto da samo ja kuham? Zašto da ne pretočim svoju strast i svoje ideje na druge? Zašto da ne osmislim koncept radionica zdravog kuhanja i u veselom društvu sa dragim ljudima kreiram zdrava, jednostavna i primjenjiva jela? Zašto ne bih pretočila svoju strast drugim ljudima i pokazala im da zdravo može biti ukusno i da ne treba biti skupo, komplicirano i dugotrajno? Tako sam i krenula u suradnju sa dragom Irenom iz vrlo kreativne udruge Vestigium koja mi je ustupila svoj prostor. Kako se u udruzi održava i EKO plac srijedom i subotom, odlučili smo ljudima ponuditi kompletnu uslugu. Na samom placu, super ideje, savjetovalište i degustacija zdravih jela napravljenih od kvalitetnih, domaćih proizvoda naših dragih OPG-ovaca.
Veliki su planovi i izazovi preda mnom, velika mi je želja kreirati nutritivno kvalitetne, zdrave te ujedno i fine slatke i slane snackove. U moru današnje loše industrijski prerađene hrane želim ponuditi kvalitetne proizvode koje će bez brige i grižnje savjesti moći konzumirati i veliki i mali.
Svi se polako budimo iz zimskog sna, a za brže buđenje donosim vam recept za regeneracijski smoothie, za sve umorne i neispavane mame. Uživajte 😉

BOOSTER SMOOTHIE ZA SUPERMAME

(recept za jednu osobu)


½ banane
1 manja mrkva ili ½ veće
½ naranče
šaka mladog špinata

1 žličica svježeg džumbira
1 dcl bademovog (u neimanju može i kravlje ili voda ili sok jedne naranče)

Sve sastojke izblendati i poslužiti.

Martinu možete pratiti na facebook stranici Tvornica Zdravih Okusa