SHOPPING JE PRECIJENJEN

Subota ujutro. On i ja. Mali on, da budem preciznija i ja. I „beba“ od dvije godine. Spremni za pohod na dućane i proljetnu kolekciju. U mojim snovima…možda. Činjenice: tri trenirke su položile život na oltar vrtićkog divljanja. U modi su (nažalost) samo i isključivo poderane traperice, a ne trenirke. Vrijeme je za obnovu zaliha.

Moj stariji sin i nije nešto od mode. U biti, da se njega pita, vjerojatno bi hodao gol i bos, eventualno u gaćicama jer njih jedino voli (ukoliko imaju sličicu super junaka na prednjoj strani, ostale su diskutabilne). Potom slijede trenirke. Bitno je da su mekane i da ne stežu. Traperice ili šire hlače s džepovima ne dolaze u obzir jer „stežu“. Ne voli ni dolčevite jer ga „guše“ kao ni majice s kapuljačom jer ga kapuljača „iritira“ dok se vozi u autu. Ni one na zakopčavanje mu baš „ne leže“, jer gumbi znaju „žuljati“. Veste nikako ne dolaze u obzir jer „pikaju“ i „svrbe“. Kad podvučemo crtu, ostaju nam trenirke i jednostavne pamučne majice. Oko boja nije selektivan, ali svaki super junak uvijek dobro dođe. Pa sad ti budi stilist uz takve kriterije.

Sva sreća da prilikom ulaska u trgovinu, od količine ljubičaste, roze, nebesko plave, šljokica, Elze i Ane, na trenutak doživiš prosvjetljenje i shvatiš da si (u biti) sretna majka koja, i od ovako malenog dijela trgovine rezervirane za mušku populaciju, zbog – gore pobrojanih razloga – trebaš se fokusirati na svega dva puta dva dugačku vješalicu. One happy mum or what? Ovo će barem biti lagano. Stariji će rukom pokazati što želi, ja ću pronaći veličinu i jurimo na blagajnu. Mlađi se neće stići ni rasplakati od muke što je u kolicima i za pola sata smo doma.

„Ova sa zvjezdicama je lijepa.“ Zlato mamino, ljubi te majka, ta je i mami divna. Uzimamo. „Ja bi ovu zelenu mama.“ Na što ćeš zelenu kombinirati, majko mila? Sve si mislim u jadu, dok kopam tražeći broj. Nema, odlično. „Sine, nema tvog broja. Hoćeš li neku drugu?“ „Ovu plavu, mama.“ Odličan izbor, ne bi da sam ja birala. Kopam, nema broja. „Nema ni ove tvog broja. Druga?“ „A ova gore plava, mama?“ „Ne, sine, ni ta nema.“ Počinju neartikulirani zvukovi iz kolica. „Uzmi koju hoćeš mama! “ Eto, i malome je više svejedno.Valjda imaju crnu. Ne, nema ni crne, ni sive, ni crvene čak. Jer mene netko zeza. „Ima ova, ljubavi.“ „Takvu sam već imao mama. Ona koju sam poderao.“ „Znam sine, ali druge nema.“ „Mama, braco se plače!“ Zar stvarno, nisam primjetila? Kao ni gospođa koja mi po treći put upućuje signalni pogled da me u kolicima čeka nervozno dijete. „Uzimamo te dvije! Koje ćeš majice?“ „Izaberi ti mama, meni je svejedno!“ Ljubim te, sine! Dobiti ćeš prvu koja bude tvoj broj. „Mama, braco je strgao remen.“ „Idemo na blagajnu, trči!“

Zaključna razmatranja:

I kada misliš da ćeš proći olako, vjeruj mi, nećeš.

Tko god me iznenađeno pita zašto želim da mi djetetu za rođendan kupe poklon bon za kupnju odjeće umjesto da je oni kupe, proslijediti ću link na ovaj članak (za drugi je rođendan dobio tri iste trenirke, ostalo su bile košulje i hlače koje nije obukao n.i.k.a.d.a. Ne, nisam bezobrazna već imam koplicirano dijete koje voli jednostavne stvari u popularnoj veličini – beat that ;P).

Stvarno nije fer da za curice ima toliko veći izbor i onda još od ovog muškog „jada“ nema broja od pola artikala.

Shopping je precijenjen.

Ne vole sve djevojčice Elzu i Anu. Neke misle da je Doktorica Pliško baš cool. Ne, nisam ja, što vam je?


IVANA

Uvijek sređena, naspavana, racionalna, odmjerena #supermama dvojice dječaka koja će na našem portalu dijeliti savjete kako biti sve to. ? Ili NE!? Idemo ispočetka… tridesetdvogodišnja Zagrepčanka i ponosna mama dvojice malih muškaraca koja (nekad manje, nekad više uspješno) pokušava “žonglirati” između majčinstva, posla i mrvice slobodnog vremena za sve one male, ženske radosti koje ovaj život čine ljepšim. Zaljubljenica u modu, kavu, čokoladu, dvorce i Instagram. Autorica je bloga 5foot7andbambieyes.blogspot.hr, a na našem će portalu pisati o svim onim pitanjima s kojima se susreće gotovo svaka današnja žena i majka.