NAJLJEPŠI TRENUCI ULOVLJENI KAMEROM INSTAMAME SAMANTE

Dva dječaka koji će osvojiti vaše srce i jedna cool instamama kriju se iza IG profila @sam.and.sons. Samantin profil, baš kao što piše i u njegovom opisu, album je koji prikazuje svakodnevne trenutke iz života jedne obitelji. S posebnim okom za detalje ova instamama uspjeva na jedinstveni način uhvatiti kamerom najljepše trenutke odrastanja njezina dva dječaka.

Netko otvori Ig profil iz čiste znatiželje, netko kako bi podijelio svoju strast za fotografijom, netko kako bi se povezao s drugim ljudima sa sličnim interesima… Koja je tvoja priča? Pa čak bi rekla da je sve od navedenog. Prvenstveno sam otvorila IG zbog znatiželje. Smatrala sam da je IG za razliku od drugih društvenih mreža baš nekako odgovarao onome što tražim u takvim domenama, a to je dijeljenje pozitivnih i lijepih trenutaka, a manje žaljenja na ekonomsku ili političku situaciju u zemlji jer činjenica je da toga ima previše oko nas. Zaljubila sam se u IG iz istih razloga te pogasila sve ostale društvene mreže. Tu je došlo do ljubavi (da ne kažem ovisnosti) o “postanju” lijepog kadra, divnih trenutaka ili bilo čega što se meni u tom trenutku čini lijepim za podijeliti.

Je li te Instagram povezao s drugim instamamama i na koji način? Instagram me povezao u konačnici, kako zbog mojih slika tako i zbog interakcije s drugim mamama. Navesti ću to kao još jedan plus ove platforme. Sviđa mi se kako žene, mame, podržavaju jedna drugu, djele komplimente, suosjećaju jedna s drugom umjesto da osuđuju ili kriiziraju. Oduševljava me taj “mama klan” i uživam u svakodnevnim pogledima na njihovu dječicu, robicu, trenutke i naša slatka kukanja.

Nastaju li tvoje slike spontano ili ponekad namjestiš scenu samo za ljepšu fotku? Moje slike zapravo nastaju spontano, ali ponekad nadodaš koju sitnicu koja bi još više uljepšala taj trenutak ili kadar. Mislim da je teško s djecom izglumiti situaciju ili emociju preko slike, što smatram da je bitno. Ono što najčešće ne nastaju spontano su takozvani “flatlayevi”. Nešto što će lijepo pasati uz šalicu jutarnje kave ili friško nabrano cvijeće.

Tvoj najdraži filter? Ja sam totalni VSCO fan. Većinom su to hladniji filteri, te manualno još ja to odradim po svom guštu. Ako bacite škic na moj profil primijetit ćete da je sve u hladnom tonu, tj. da su boje dosta ugašene. Sada sam odlučila malo promijeniti izgled feed-a te dodavati malo tople boje pa ću se sada poigravati s novim filterima.

Kakvi te profili inspiriraju i možeš li nam navesti neke od njih? Inspiriraju me razni profili, od onih sa mamama i njihovom dječicom, pa do putopisnih, fitness, modnih blogerica… zapravo nemam omiljeni profil, pratim sve što mi je oku zanimljivo ili one profile koji imaju dušu, priču i emociju. Moram priznati da su mi trenutni favoriti profili minimalizma, skandinavskog stila te onih toplih boja sa “countryside” slikama. Neću navoditi omiljene profile jer bi doslovno nabrajala do sutra. Svi su oni divni na svoj drugačiji način i svi me oni inspiriraju za novu bolju fotkicu, nove ideje za kuhanje, uređenje, modne kombinacije ili bilo što drugo. Najviše me inspirira raznolikost među nama ljudima i da svatko bude ono što je.

IG: @sam.and.sons