MODERNI KLINCI: BABY FASHION BY BABY LIAM

Iako je Instagram naša opsesija to ne znači da je i jedina društvena mreža na kojoj se mogu pronaći korisne i zanimljive stvari za nas mame. Tako smo sasvim slučajno otkrili Baby Fashion by Baby Liam, popularnu facebook stranicu iza koje stoji velika zaljubljenica u modu i mama 21-mjesečnog Liama te četveromjesečnog Lucasa, Lea Biljman Lipar. Ova mama (koja je utjelovila popularne likove iz nekih Tv reklama kao što su Šveđanka i Ličanka iz reklama za Eurojackpot) svakodnevno na svojoj facebook stranici dijeli modne i korisne savjete za stylish klince.

Kako je sve to započelo i jesi li očekivala da će stranica imati toliku posjećenost? Sve je započelo sasvim spontano nakon rođenja prvog sina, Liama. Oduvijek sam voljela modu, dizajn interijera i pratila neke strane modne blogerice. Kada se rodio Liam, otkrila sam cijeli novi svijet, dječju modu. Te slatke male stvarčice koje nisu samo neke trenirkice i pidžamice. Komade koje bi i mnoge mame rado obukle i tako sam s obzirom da sam bila na porodiljnom i bavila se samo njime odlučila pokrenuti naš mali modni svijet. Podijeliti svoju strast s drugim mamama koje dijele iste interese. I tako je sve krenulo… sasvim spontano. Nisam očekivala da ćemo u kratkom roku doći na preko 7 000 pratitelja i ostvariti brojne suradnje s poznatim svjetskim brandovima dječje odjeće/obuće/opreme.
Dosta mama se žali kako za dečke ima puno manje izbora što se tiče odjeće, slažeš li se s tim? Slažem se s time da je za dječake nešto manji izbor, ali ne puno manji. Zapravo je stvar u tome što djevojčice nose i hlače i trenirkice, ali i haljinice/suknjice pa je tu veća mogućnost varijacija na temu no danas zaista ima izbora i za dječake, samo treba biti maštovit i ne bojati se uzoraka i boja ali nažalost danas je moda za djecu luksuz jer su vremena teška, a postoje puno primarnije stvari za potrošiti novac. I moj Lucas je sve naslijedio od brace, ali se uvijek kao i kod odraslih svaka kombinacija da podići nekim novim komadom.
Kakvu odjeću najčešće biraš za svoje dečke? Za svoje dečke najčešće biram pamučne hlače koje nisu klasične trenirke, sa fora uzorcima ali i mekane traperice, majice s natpisima, bazične bodiće. Na prvom mjestu mi je udobnost, da ih ništa ne stišće i ne sputava u kretanju. Volim boje i ponekad se šalim da ih obučem u ‘Picasso stilu’ ali to na klincima super izgleda jer njima je sve dopušteno! Od obuće uvijek biram neke udobne mekane tenisice.
Koji su tvoji najdraži brendovi za djecu, domaći i strani? Najdraži brendovi za djecu su mi ZARA, H&M i NEXT. U njima najčešće kupujem iako im kolekcije variraju od sezone do sezone. Isto tako često svratim u C&A i Reserved. Obuću najviše kupujem Adidas, Converse i Nike i obožavam webshop Sport&Moda. Dječju opremu pak kupujem u Magic Baby trgovinama jer su vrlo susretljivi i stalno imaju razne akcije i besplatnu dostavu sa webshopa što mi ponekad puno znači s obzirom da mi je suprug stalno na putu. Volim otkrivati i razne domaće mame koje rade divne rukotvorine i detalje za bebice.
Što za tebe znači moda? Voliš li shoppingirati i za sebe i je li se tvoj stil promijenio otkad si postala mama? Moda je za mene igra i ispušni ventil. Ne u smislu prekomjerne potrošnje hahaha već u smislu opuštanja. Kao i većina mama, otkada sam postala mama puno manje kupujem sebi, više kombiniram ono što već imam i što je klasika poput trapera, jednostavnih haljinica, basic majica sa ponekim novim komadom. Ne volim pretjerane detalje, radije biram jedan ali upečatljiv. Ispada da se držim one, manje je više. Stil mi se je nešto malo promijenio, ali  s obzirom da nikada nisam išla u neke krajnosti promjene su minimalne. Sada možda više gledam na funkcionalnost jer uz dvije bebe puno je tu sagibanja, nošenja, trčanja.
Pitanje koje se svi vjerojatno pitaju – što radiš s odjećom koju prerastu tvoju dečki? Što sa odjećom koju dečki prerastu? Liamovog većinu čuvam za Lucasa iako su jedan ljetna, a drugi zimska beba pa Lucasu baš i ne odgovaraju kratki rukavi zimi ili veste ljeti :). Ono što pak Lucas preraste ili poklonim ili neke skroz nove stvarčice koje nisu uopće došle na red za obući prodam po simboličnim cijenama na jednoj facebook stranici namijenjenoj tome.

Tri stvari koje svaki stylish dječak mora imati u svom ormaru? 🙂 Tri stvarčice koje stylish dječak treba imati u ormaru: traperice sa ‘poderotinama’, majica sa fora natpisom, dobre tenisice i dodala bih još neki detalj tipa šilterice ili sunčanih naočala.

Leu možete zapratiti na facebook stranici Baby Fashion by Baby Liam