SVAKODNEVNE AVANTURE JEDNE INSTAMAME

Ovo su kvadratići svakodnevnih malih stvari Monice, Nastasje i Sare, baš kao što i piše u opisu profila @mommy_dailyadventures. Nježne i minimalističke slike s divnim detaljima i dvije preslatke djevojčice osvojit će vas istog trena.

Tko se krije iza IG profila mommy_dailyadventures? @mommy_dailyadventures je mama dviju curica – Nastasje i Sare, pravim imenom Monica, medicinska sestra koja završava Upravni studij (a tih zadnjih par ispita polaže već koju godinicu).

Što te potaknulo na otvaranje profila na Instagramu? Na otvaranje instagram profila me potaknuo drugi porodiljni dopust 🙂 Sve je počelo nekako slučajno, sa jednom slikom, pa sa drugom. Zatim primjetiš i druge mame, sve redom sa prekrasnim slikama, što ti otvori apetit da i ti tako nešto stvoriš. Tek toliko da se pomakneš iz svakodnevne kolotečine mjenjanja pelena, pospremanja igračaka, igranja, slušanja dječjih pjesmica… Tih pola sata doticaja sa vanjskim svijetom, duševnog mira, što se na kraju opet svede na dopisivanje sa drugim mamama, o djeci naravno ?

Kako nastaju tvoje fotografije? Imaš li neke kriterije pri izboru fotografije za Instagram? Moje fotografije nastaju u sekundi danog trenutka. Najveća inspiracija su mi moje curice, koje su sve samo ne mirne, tako da s njima nema nekih planova unaprijed. Volim čiste slike, sa par ukomponiranih detalja, tek toliko da se boje slažu. Naravno tu uskače i Pinterest sa svojim bezbrojnim idejama. Ponekad navečer prije spavanja znam smisliti cijeli koncept slike, ali onda moja veća cura baš ne želi obući tu haljinu, manja cura bježi sa kreveta jer zašto bi ona sjedila na miru…Ne stignem do dućana po to cvijeće koje mi treba da upotpunim sve… I sva moja zamisao padne u vodu ? Lovim trenutke 🙂

Misliš li da je moguće ostvariti prava prijateljstva preko društvenih mreža? S obzirom da komuniciram 90% sa Američkim državljankama, vjerojatno neću imati priliku uživo upoznati te divne mame, pa ne mogu govoriti o pravim prijateljstvima, ali doista je lijepo razmjenjivati iskustva, upoznavati navike u drugim dijelovima svijeta i biti dijelom jedne takve zajednice.

Tri profila koji te inspiriraju? @themamabearblog, @cultivatemotherhood i @mialoren_and_me.

 

IG : @mommy_dailyadventures