KAKO JE JEDNOJ MAMI PLES NA ŠIPCI VRATIO SAMOPOUZDANJE

Program plesa oko šipke studia Angels Body and Emotions o kojem ste već mogli čitati na našem portalu, posebno djeluje na ženu, kako fizički tako i psihički. Ova metoda razvijena je iz iskustva vlasnica studia koje ističu kako je program drukčiji od klasičnog vježbanja na šipci jer uključuje vježbe disanja, meditaciju i različite tehnike otpuštanja stresa pokretom. Iako je naglasak na njegovanju ženstvenosti i jačanju samopouzdanja i samosvijesti, veliki benefit ove metode jest rad na sebi kroz pokret i svladavanje fizičkih izazova. S mamom Anamarijom popričale smo o tome kako je ples na šipci utjecao na njezin odnos prema vlastitim tijelu i na njezin život općenito.

Tko je Ana-Marija? Ana-Marija je majka dvojice teenagera, žena puna duha, znatiželjna po prirodi, žena koja dobro funkcionira pod pritiskom i s puno obveza, a privatno možda nesvjesna same sebe i koliko može dati.

Kako si se odlučila na ples na šipci? Iz čiste znatiželje i s predrasudom da to nije za mene. Ali znatiželja je bila jača i pobijedila predrasudu. Vidjela sam ponudu na internetu i odlučila probati. Tog prvog dana bila sam puna negative prema sebi i pitala sam se što ja radim ovdje.

Kakav si odnos imala prema svom tijelu prije nego što si počela trenirati? Moj odnos prema mojem tijelu bio je poražavajući, sve u vezi toga je bilo negativno. Moj negativan stav povezan je s naglim porastom kilograma uslijed autoimane bolesti štitnjače prije 7 godina. Uvijek sam bila fit i lijepo građena, rekla bih oblik kruškice, ali ženstveno. Nagli porast težine od cca 30 kg jako je utjecao na moje samopouzdanje, ali u negativnom smislu. Žena koju sam gledala u ogledalu nije bila žena koju sam poznavala i koju sam htjela gledati.

Sjećaš li se svog prvog treninga? Na žalost sjećam se. Kažem na žalost jer se nisam dobro osjećala. Sjedila sam u krugu među nepoznatim ženama i svaka od nas je morala reći nešto o sebi. Sjećam se da sam se pitala što radim ovdje i htjela sam se dići i otići, ali sam ipak ostala.

Kako se osjećaš dok treniraš i nakon treninga? Obožavam ovaj trening. Makar moram priznati da ima dana kada ja nisam dobro sama sa sobom i moram se natjerati da odvježbam , ali osjećaj poslije je neopisiv i bilo bi mi žao da nisam otišla na trening. Na tom treningu ostavim dušu, iscrpim se do krajnjih granica, ostanem bez zraka, ali ne kao da sam nešto fizički odradila makar ima tu i fizičke snage. Ali iscrpim se psihički i emotivno, dam cijelu sebe dušom i tijelom.

Kako je ples na šipci utjecao na tebe i tvoj život? Kakve si promjene primjetila na sebi? Promjene su i fizičke i psihičke. Više bih rekla psihičke i to u pozitivnom smislu. Pronašla sam novi način vježbanja koji jako dobro utjeće na moju psihu. Više nisam tako negativne prema svome tijelu. Naučila sam prihvatiti svoje mane, ne još u potpunosti ali velikim dijelom. I još radim na tome. Osim toga upoznate puno različitih žena koje isto kao i vi imaju svoje mane i slabosti s kojima se bore. Ali kada smo u dvorani u polumraku i uz muziku svaka od nas zaboravi na svoje mane i probleme i prepusti se emocijama i pleše.

Iz kojih razloga bi mamama i ženama preporučila da isprobaju ples na šipci? Bilo da ste mama ili samo žena svakoj od nas treba jedan kutak u koji ćemo se sakriti kad nas život pritisne. To je samo naš kutak sreće u kojem možemo biti ono što jesmo bez da nas okolina osuđuje. Možemo ispoljiti emocije i biti slabe a istovremeno i jake. Mislim da svakoj ženi treba tako nešto. Plešite, pustite emocije van, ne gušite ih u sebi, budite ranjive, plačite kad vam se plaće, smijte se kad vam se smije. Budite ono što jeste bez pretvaranja, barem tih 2 sata i zaboravite na vanjski svijet.

Gdje pronalaziš svoju motivaciju? Motivaciju pronalazim u sebi, a posebno u svim mojim prekrasnim prijateljicama koje sam stekla tijekom godina vježbanja, s kojima se smijem i plačem, s kojima ogolim dušu do kraja bez straha da će to izaći iz naše dvorane. Motivaciju pronalazim u činjenici da u ovom ludom svijetu u kojem živimo, postoji jedan kutak gdje možeš biti ono što jesi bez zadrške.

Upisi su u tijeku, a osim večernjih studio Angels Body and Emotions uveo je i jutarnje termine imajući na umu sve mame te njihovo vrijeme i poslovne i/ili obiteljske obaveze. Ovu nedjelju, 24. rujna 2017, odvojite vrijeme samo za sebe, pridružite se Angelsicama i odaberite program koji vam odgovara. Osim programa cjelovitog vježbanja, u studio možete probati i POP pilates metodu, koja je dinamičniji oblik pilatesa, ali i sudjelovati na drugim radionicama od kojih ističemo radionice Anamarije Pažin Morović (Laurus Slow spa), Sanje Dajak Matanović (Kredenca Zdravlja), Sanje Plavljanić Širole (Sretan Dan). Isto tako, održat će se i radionica šminkanja koja će vam pomoći da se iz poslovnog brzo transformirate u večernji „look“.
Sve to začinjeno je i degustacijom zdrave hrane i sokova, te poklonima Angels partnera. Počastit će vas zdravim sokovima i čipsevima (Velis), sirovim energetskim pločicama (Nakd), Sana delicijama, Green and More proizvodima, a u vrećicama ćete pronaći poklone Nescafea, Batista, Rosala i NuME, i još puno toga!

Program eventa možete pogledati ovdje: , a prijave su obavezne na mail maja.z@angels.com.hr ili broj telefona 0959232470