NA KAVU U AMELIE

Kada su me supermame kontaktirale i upitale bi li htjela postati kolumnistica za rubriku „Kava i kolači“, mojoj sreći nije bilo kraja.  Miris prve jutarnje kave jedan je od mojih svakodnevnih rituala bez kojih mi ne prolazi niti jedan dan. Kada spojite kavu, poneki mirisni kolačić, te divne zagrebačke (i ostale) interijere, uistinu dobijete sladak zadatak.

Za prvo odredište posjetila sam šarmantnu slastičarnicu „Amelie“ koja se nalazi u neposrednoj blizini parka Maksimir, a ista je smještena na još par lokacija u Zagrebu. Ova divna oaza koja odiše romantikom kao da je stvorena za prve dejtove, šaputanja i duge ženske razgovore uz miris kave, toplog čaja i prefinih kolača. Onako na prvu,  „Amelie“ nije  isključivo slastičarnica, a nije niti samo kafić. Poznati interijer uređen u shabby chic stilu daje vibru malih pariških kafića u kojima se pije kava i jedu topli croissanti i macaronsi. Francuski šarm izbija iz svakog kutka lokala.

U „Amelie-u“ možete uživati u već poznatim okusima macaronsa,  Amelie torte, Cheesecake-u od borovnice, browniejima, quichevima i ostalim slatkim i slanim čudesima kojima ne možete odoljeti. Pozor, nije za one koji su na dijeti. 🙂  Osim kolača i kave, u ponudi imaju i prirodnu limunadu,te posebni napitak od meda, đumbira i limuna kao i najfinije sladolede.

Dok vi uživate u degustaciji i sladite svoje nepce, vaši klinci imaju svoj kutić sa šarenim bojankama i flomićima tako da možete bez brige guštati u svojih pet minuta.

I zato, jedan, dva tri, trkom svi u „Amelie“! 🙂

 


IVA

Djevojka sa juga. Sa burom i soli u kosi i srcem podno Sljemena. Zaljubljena žena. U kćer. U more. Knjige. U život. U njega. U svašta nešto i ništa posebno. Ponekad sunčana. Ponekad oblačna. Mislima  u oblacima, nogama čvrsto na zemlji. Volim miris prve jutarnje kave, zvuk tišine i šuštanja stranica knjige u kišno nedjeljno poslijepodne. Volim fotografiju. Fotografiram srcem, a ne glavom. Sve. Dijete. Osmijeh. Prolaznike. Ulice grada. Uvijek nastojim pronaći ljepotu u običnom.