MAME BLOGERICE: ZAŠTO POKRENUTI BLOG

Izvan granica Hrvatske mame blogerice nisu nikakva novost. Mnogi poznati svjetski brendovi prepoznali su njihovu vrijednost i njihovi su blogovi jedan od najvažnijih marketinških kanala kojima se koriste. Kod nas je situacija malo drukčija. Kako uvijek debelo kasnimo za ostatkom svijeta tako je trenutno mama blogerica na hrvatskoj blogerskoj sceni poprilično malo iako se iz dana u dan mogu primijetiti pozitivni pomaci. Razmišljate li o pokretanju bloga možda će vas ovi razlozi napokon ohrabriti da napokon zaplovite blogerskim vodama.

  1. Biti doma na porodiljnom možda zvuči divno i krasno, ali je daleko od toga. Sve se vrti oko bebe i bebinog svijeta, sve ostalo pada u drugi plan. Iako nam prvih par mjeseci to savršeno odgovara, nakon nekog vremena moguće je osjetiti zasićenost i skoro svaka mama ima potrebu maknuti se, makar na pola sata, od ustaljene rutine. Imaš potrebu osim SAMO mame biti i nešto više od toga. Upravo je blog virtualno “mjesto” u koje možeš pobjeći od svakodnevice, a da pritom ne izgubiš previše vremena. Mjesto gdje možeš biti sve što želiš i onakva kakva želiš. Gdje možeš pisati o svojim željama, strahovima, snovima i strastima. Sam čin pokretanja bloga pomoći će da se osjećaš kao da si napokon nešto napravila za sebe te će ti dati osjećaj ispunjenosti.
  2. Imati hobi smanjuje stres, povećava kreativnost, samopouzdanje i zadovoljstvo. Mnoge mame potajno priželjkuju imati kreativniji posao pa će blog tako biti idealno mjesto za usmjeriti svu svoju kreativnu energiju.
  3. Osjećaj izoliranosti od ostatka svijeta i nedostatak vremena faktori su koji doprinose da se tokom prve godine majčinstva veliki broj mama osjeća usamljeno. Pokretanje bloga omogućit će vam da se povežete sa drugim mamama, razmijenite iskustva i shvatite da niste sami u ovoj velikoj avanturi zvanoj majčinstvo.
  4. Osim iskustva koje ćete najvjerojatnije na dnevnoj bazi razmijenjivati sa ostalim mamama u blogosferi, pokretanjem bloga naučit ćete mnoge druge stvari poput online marketinga, kako napraviti web stranicu, osnove html-a, SEO-a i fotografije…te ostale stvari koje će vam biti potrebne kako bi vaš blog bio što uspješniji. Možda zvuči strašno, ali nije…vjerujte nam.
  5. Blog vam može donijeti zanimljive suradnje i biti dodatni izvor zarade. Može li se u Hrvatskoj zaista zaraditi od bloga pitanje je o kojem ćemo više raspravljati u narednim temama. Sve to ovisi o vama i koliko ste spremne uložiti truda, volje, znanja no prije svega ljubavi prema onom što radite.

#jasamsupermama