HATS BY BLANKA – TURBANI ZA MODERNE SUPERMAME I KĆERI

Ove sezone popularne su kape sa što više bisera, kamenčića, zapravo, prava poslastica za sve žene i djevojčice. A mi smo otkrile supermamu i poduzetnicu Blanku, koja je zaslužna za vrlo posebne “kape” – turbane, idealne za sve modno osvještene žene!

Tko je superžena koja je stvorila HatsByBlanka? Zovem se Blanka i doslovno sam žena koja obožava šešire tj. turbane, na sve moguće načine. Majka sam troje djece, žena poduzetnica, dizajnerica. Dolazim iz Slovenije, točnije iz Ljubljane gdje sam i započela svoju karijeru kao dizajnerica.
Kako si započela s idejom izrade turbana?  Započela sam s izradom turbana iz osobne, obiteljske i modne ljubavi i inspiracije. Rezultat toga je brand HatsByBlanka čije sam i sama zaštitno lice, i ne mogu biti više ponosna na to nego što jesam. Zašto sam počela izrađivati baš turbane, a ne bilo kakve kape ili šešire? Pa, turbani imaju priču, imaju povijest. Predstavljaju glamur, eleganciju i profinjenost. To je “kapa” koja ima svoj oblik i pristaje svakoj glavi. Obzirom da ostale kape nekako izgube svoj oblik kada se nose, ideja je bila napraviti nešto što će tijekom nošenja, makar i čitavog dana, na glavi zadržati svoj profinjeni oblik. Osim što izgledaju profinjeno, moji turbani igraju bitnu ulogu i kod žena koje se bore protiv tumora, zatim i pri raznim religioznim događanjima, ali i kao jednostavan modni asesoar koji ne izlazi iz mode bez obzira na godišnje doba.
Jesi li zadovoljna odazivom žena od kada si pokrenula brand? Moram priznati da sam više nego zadovoljna reakcijama svih dama koje su se do sada susrele s HatsByBlanka. Dizajniram turbane već tri godiine i to što sam postigla kroz taj perios je više nego što sam mogla sanjati. Moje klijentice su nevjerojatne i vrlo inspirativne žene iz čitavog svijeta, i činjenica da dizajniram turbane za njih mi je najveće zadovoljstvo.
Znamo da si mama, koliko je majčinstvo utjecalo na tvoj posao? Izrađuješ i turbane za djevojčice?
Da, mama sam troje divne djece i vrlo sam sretna zbog toga. Činjenica što sam mama, još me više motiviralo i inspiriralo, ali mi je i dalo snage da svoj posao guram sve dalje i dalje do mjesta gdje sam sada. Moja djeca su moja najveća motivacija i izvor inspiracija. Uz sve to, osim što sam žena poduzetnica, učim ih da od malih nogu vide kako izgleda radni dan zaposlene žene, majke, i želim im biti dobar uzor. Vrlo su svjesni mojeg posla i samog uspjeha, tako da im je to dodatna motivacija da i sami jednog dana budu marljivi i da se trude kako bi uspjeli.
Izrađuješ i turbane za djevojčice? Ne izrađujem samo turbane za djevojčice, već i turbane i trakice za kosu i za djevojčice i bebe oba spola.
Gdje se mogu kupiti tvoji proizvodi? Moji turbani se primarno prodaju u mojem butiku TRIBBE HatsByBlanka u Beču, gdje se mogu pronaći sve kolekcije i svi modeli. Međutim, Hats By Blanka možete kupiti u mnogim buticima dilje Austrije, Slovenije, te i u Zagrebu u Doll22 concept trgovini.
Imaš li savjet za mame poduzetnice? Jedini savjet je da uloga majke i poduzetnice ide savršeno ruku pod ruku, nije jednostavno, ali je apsolutno moguće. Teško je, ali osjećaj zadovoljstva kada uspijete i u jednoj i u drugoj ulozi je jednostavno nemjerljiv s ičim. Nemojte gurnuti sa strane svoje ambicije samo zato što ste postale majke. Sve se može!