CANON CREATIVE PARK – ZABAVA ZA CIJELU OBITELJ

Koliko je kreativnost kod djece bitna potvrđuju razna istraživanja koja su nedavno došla do zaključka kako su današnja djeca manje kreativna nego prije 20 godina. Jedan od glavnih krivaca za to je zasigurno ubrzani stil života, sve manje slobodnog vremena koje imamo za posvetiti našoj djeci te, nadasve ovo digitalno doba u kojem su igrice na tabletima i kompjuterima zamijenile igre vani. Kreativnost nije samo nešto s čim se osoba rodi, kreativnost je nešto što se može naučiti i potaknuti, a mi kao roditelji u tome imamo glavnu ulogu.

idealno je mjesto za sve roditelje koji traže originalan način da potaknu dječju kreativnost kroz igru, a za nas ga je isprobala kreativna supermama i blogerica Ines (morelessines.com) i njezina divna obitelj.

pozitivno nas je iznenadio velikim izborom raznih ponuđenih 3D oblika; od životinja, okvira, čestitki, dekorativnih sitnica poput zastavica i girlandi kojima možemo popuniti dječiji kutak, do 3d šablona vozila, poznatih arhitektonskih zgrada, mitskih bića ili pak igara poput memorija. Vrlo ih je jednostavno isprintati, a nakon toga slijedi zabava i kreativnost koja je djeci najzanimljivija. Rezuckanje, ljepljenje, slaganje i na kraju igra.

Mi smo tako za početak uživali u igri sa zebricom i psićima, kao i igrom pogađanja u kojoj smo učili nazive voća na engleskom. zahtjeva i angažman roditelja jer su neki oblici zahtjevniji, te djeca u dobi od pet godina kao moja Amelie ne bi mogla sama odraditi zadatak, što je s druge strane odlično jer nas tjera da se pridružimo djeci i budemo zajedno kreativni.

Svakako jedna zanimljiva igra pomoću koje se mogu stvoriti nove igračkice koje će pokrenuti sate zabave, ili ono također pohvalno, razne šablone možemo iskoristiti kao okvir u koje će vaše dijete zalijepiti sliku i pokloniti prijatelju iz vrtića ili ćemo pak isprintati čestitku i pokloniti je mami za majčin dan.

U videu možete pogledati kako je prošao prvi susret Ines, Ivana i njihove male Amelie sa . Amelie je odabrala igru po želji, a nakon što su isprintali šablonu svi su se zajedno bacili na posao. Rezuckanje, ljepljenje, bojanje, pričanje priča no prije svega zajedničko kvalitetno i kreativno provedeno popodne. Sve to zahvaljujući Canon Hrvatska.

Budite i vi kreativni! Posjetite Canonov Creative Park i zabavite se s vašim najmlađima.

Svoje kreacije slobodno podijelite na društvenim mrežama i tagirajte Supermame i Canon Hrvatska.

 

Fotografije by Tea Jo Photography

Video by Marko Čordaš, Studio Jeka