FOTO PRIČA: NA KAVI S DVIJE SUPERŽENE

Supermame favoriziraju Instagram, to je već odavno poznata stvar. Možda zato jer smo se i same sve povezale upravo preko te društvene mreže, ali i zato jer vidimo koliko je lijepih prijateljstava proizašlo upravo iz Instagrama. Jedno među njima rodilo je bajkovitu i pitoresknu suradnju. Suradnju između dvije superžene. O obje smo već pisale. Jedna je supermama blogerica Tena Letica, a druga je predivna mlada superžena Ema iz Dilemma Posters. 

Priča je započela tako što je Ema primjetila Tenine rukotvorine preko Instagrama. Jedno stisnuto srčeko je dovelo do nečeg tako lijepog.

S curama sam sjela na kavu u Botaničar i iako su na istoj i klinci bili prisutni, sve što smo trebale prepričati jedna drugoj, uspjele smo. Naše žensko druženje popratila je i supermama Emilija kako bi upravo vama dočarala ljepotu ženskog društva preko svojih čarobnih fotografija (Pepper Weddings).

Na moje pitanje kako su cure došle do ideje da se naprave ilustracije hrvatskih gradova, Ema je zaljubljeno i u jednom dahu sve ispričala. Kada vidite osobu da s tolikim oduševljenjem priča o svom poslu, znate da plodovi takvog rada ne mogu izostati.

Tena je ilustrirala sve gradove, pričala nam je gdje je tražila inspiraciju, koliko je puta mijenjala detalje na samim ilustracijama, koliko je zapravo truda i vremena uložila. Od slušanja glazbe tipične za Dubrovnik, Tereze Kesovije, do Gospona Fulira i plavog sata (koji je zapravo jedini bijele boje) na trgu bana Jelačića. Svaki grad ima onaj jedan detalj koji ga čini tako posebnim.

Nas je oduševilo što je Tena zaista pazila na svaki i najmanji detalj. A Ema je čitavu ilustraciju besprijekorno prenijela na papir. Rezultat – mala remek djela koja su napravila boom među ljubiteljima postera.

Bilo je straha kakve će biti reakcije, hoće li se ljudima svidjeti taj stil i sama ideja da im na zidovima vise hrvatski gradovi, tim više jer je u zadnje vrijeme New York ukrasio brojne zidove modernih stanova. Ali, taj strah je brzo nestao, jer već nakon prve objave na društvenim mrežama, krenule su narudžbe.

Ali, krenuli su i upiti za ilustracije ostalih gradova. I nama je prošlo kroz glavu kako bi voljele imati ilustracije nekih nama dragih, manjih gradova, ali kada smo čule koliko vremena obje djevojke moraju uložiti da bi takva ilustracija krasila naš dom, shvatile smo da to baš i nije jednostavno niti vremenski niti financijski. Ali, ako se više potencijalnih kupaca javi za određeni grad, cure su spremne ostvairit te želje. Baš kao što su ostvarile želje i jučer je osvanula nova ilustracija grada Rijeke. Čitajući komentare kupaca, primjetila sam kako su i ovaj put uspjele s onim posebnim detaljem – a ovaj put to je bio narančasti autobus.

Što više reći, raduje nas vidjeti nove gradove, raduje nas vidjeti kako naši ljudi vole na zidvima imati svoje gradove. Raduje nas vidjeti plodove suradnji kreativnih i snažnih žena. I samo ćemo najaviti kako ovdje nije kraj…. a što nas još čeka… pssssst i do tada uživajte u našoj foto priči u izvedbi Pepper Weddings; Dilemma Posters i Tene Letice (Tiny Tomboys)…