KONFERENCIJA MAME&KLINCI

Svibanj je mjesec mama. I ove godine smo ga obilježili brojnim projektima upravo na temu majčinstva. Jedan od proejkata bila je i druga konferencija Mame&Klinci u muzeju Mimara, pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. Što je cilj ove konferencije? Okupiti mame i podariti im znanje i iformacije koje će im pomoći, ali i koje će ih insipirirati na životnom putu zvanom mjačisntvo.

Ovogodišnja top tema bila je vršnjačko nasilje i kako ga spriječiti. Danas su djeca sve više izložena nasilju, ali i postaju nasilna, zato je odgoj empatične djece najbolji odgovor. O tome kako odgojiti empatično dijete govorili su mnogi stručnjaci među kojima je i prof. sc. dr. Vesna Bilić koja se već godinama bavi ovim problemom, Swea Jelić Tuščić iz Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, te Anamarija Vujić iz udruge Hrabri telefon uz spisateljicu Rosie Kugli.

Na konferenciji mame su uživale u čak 5 panela zanimljivih tema na kojima su, uz stručne osobe, sudjelujovale i mnoge poznate mame kao što su Ana i Snježana Rucner, Lana Klingor Mihić i Lana Pavić koje su nastojale inspirirati mame pričom zašto je super imati troje djece i kako uklopiti majčinstvo i karijeru.

Jedan od panela bio je i u znaku Supermama, gdje su naše supermame blogerice Anamarija Milković (Anne Modern Mom), Jelena Slade (@ja.sam.vam.tu) i Sandra Krstev Barać (Svijet za 5 – putovanja s djecom) pričale upravo o tome kako je to putovati s djecom.

Među inspirativnim pričama, osim naših mama, pronašla se i naša Eva – Nepopolna mama. Osim što je ohrabrila sve mame, i nama je izazvala val emocija svojom pričom.

Kroz predavanja i radionice mame će otkriti kako se nositi s ispadima bijesa i kako koristiti dječji jezik (Iva Brčić), što je pametna prehrana (Hrvojka Becker), zašto mame treba imati pravo na sebe (Nadja Skazlić),  kao i o tome kako djeca koriste naše slabosti (Maja Vučić).

*foto-Bojan Zibar; Davor Puklavec Pixdell