LULALOO BRAND – MAJČINSTVO KAO INSPIRACIJA

O dječjim interijerima, majčinstvu i poduzetništvu popričale smo sa Matejom Hajdinjak, supermamom dviju djevojčica, Lucije i Lare, poduzetnicom i vlasnicom online trgovine Lulaloo, specijaliziranom za dječje interijere, igračke, modu no i ostale dječje dodatke. 

Tko stoji iza online trgovine Lulaloo? Iza branda Lulaloo nalazi se mama, supruga i od nedavno poduzetnica, Mateja, a inspiracija za nastanak branda su moje dvije curice – Lucija i Lara te moj suprug koji mi je velika podrška u svemu ovome.

Kad i kako se rodila ideja za pokretanjem vlastitog biznisa? O pokretanju vlastitog biznisa sam dugo razmišljala. No, nakon rođenja mojih djevojčica Lucije i Lare, shvatila sam da život može biti drugačiji – zabavniji, zanimljiviji, emotivniji, radosniji…Prilikom traženja dekoracija i namještaja za moje curice, naišla sam na punooo predivnih stvari koje nažalost ne stanu sve u jednu sobu :). I tako sam, kao jedna “obična” mama koja voli lijepe stvarčice za djecu, malo po pomalo, došla na ideju da stvaram carstva i za druge male ljude koji će voljeti u njima provoditi svoje vrijeme! Tada se rodilo moje “treće dijete”, brand Lulaloo, mali slatki online shop u kojem su se našle moje velike ljubavi prema dizajnu, interijeru i dekoracijama. Sada uz kupovinu odjeće za svoje curice, kupujem i razne druge slatke stvarčice za dječje interijere – pa tko ne bi volio takav posao? ?

 

Jesi li u majčinstvu pronašla inspiraciju? Apsolutno. Njih dvije su glavni ‘krivci’ za, kako sam već rekla, moje ‘treće dijete’, brand Lulaloo. Majčinstvo je s razlogom najljepši i najteži posao jer uz sve obveze i odgovornosti oko djece, umora na kraju dana, stanja u kojem bih nekada najradije pobjegla negdje da imam svojih ‘5 minuta’, one samo jednim osmijehom i zagrljajem uspiju izvući još snage iz mene. Otkad imam njih, imam sve i mogu sve. One su moje čudo koje svakim danom postaje sve čudesnije.

Kako izgleda jedan tvoj tipičan poslovni dan? Uspijevaš li uskladiti sve obaveze? Ustajem se rano, ponekad već u 6, pripremim doručak i popijem kavu, bez koje ne započinjem dan, kako bih u 9 već bila u uredu. Što se tiče poslovnih obveza idem u korak s njima zasada, pregledam društvene mreže, odgovorim na poruke i mailove,a najviše truda ulažem u pakiranje slatkih paketića i ispisivanje poruka unutar paketa. Kako me nema cijeli dan kući, naravno da ne stižem sve što bih htjela od kućanskih poslova. Prvenstveno se trudim poslijepodne provesti sa obitelji, skuhati im obrok za idući dan, a navečer, kada svi zaspu, nastavljam sa potragom malih, slatkih, dječjih stvarčica koje će se naći u Lulaloo shopu. Manjak sna mi nije ništa novo s obzirom na to da sam do prije 3 mjeseca još dojila Laru i dizala se nekoliko puta u noći. Kada radiš ono što voliš i uz to se dobro organiziraš sve se nekako posloži.

„Biti sam svoj šef“ želja je mnogih ljudi. Koje su po tebi prednosti i mane? U mom poslu je najveća prednost ta što dobar dio posla mogu i od kuće odraditi, iako to izbjegavam, s obzirom na to da mi cure ne idu još u vrtić, a mama ko’ mama čim je neka panika odmah ‘skače’ vidjeti što se događa ? Planiranje godišnjeg odmora je definitivno veliki plus, pogotovo otkad imam djecu, slobodni vikendi ( uz uvjet da je do petka sve odrađeno ) koje provodimo u druženju sa obitelji i prijateljima. Nedostatak je taj što vrlo često nemam radno vrijeme, kada nešto treba napraviti moram to sama odraditi, u početku poslovanja je također nedostatak što ne znaš koliki će ti biti prihodi koji mjesec, no vjerujem kada se posao uhoda da će sve sjesti na svoje mjesto. Ja svoj posao volim pa mi nije teško ni kada u ponoć odrađujem dio posla.

Što bi trebala imati svaka dječja soba? Nabrojila bih pet stvari koje su bitne za dječju sobu: dovoljno prirodnog svjetla, kvalitetan krevet tj.madrac, košare ili kutije za pohranu igračaka, podloga za igru ili tepih i najvažnije da im se pruži mogućnost sudjelovanja u uređenju njihove sobe pa makar to značilo da će uskočiti u kantu Jupola dok ti krečiš zid ? Besplatni e-book sa 5 savjeta za veseliju dječju sobu preuzmi na našem web shopu www.lulaloo.eu

Koji su trenutno trendovi u dječjim interijerima? U 2018. godini se uz popularne Tipi i House krevete uvode i kreveti sa metalik izgledom, bilo u zlatnoj, bakrenoj illi zlatno-rozoj završnoj obradi, koji unose dozu luksuza i topline i izvrsno se slažu sa nježnom ružičastom bojom.

Kada je riječ o tkaninama, baršunasti detalji su ‘must have’. Iz naše ponude bih izdvojila multifunkcionalne podloge za igru te popularne bazene sa lopticama u baršunastoj rozoj, tamno plavoj boji te sve popularnijem uzorku mramora.

Što se tiče zidova i namještaja, i u 2018. se nastavlja trend neutralnih paleta boja poput bijele, bež, sive…

Ne smijem zaboraviti jednoroge jer i u ovoj godini unose magiju u dječje sobe kroz posteljinu, lampe, kao plišane igračke i postaju dječji najdraži magični prijatelji.

I za kraj, svaka dječja soba bi trebala biti moderna, zabavna, praktična i udobna.

Bojiš li se konkurencije? Ovo mi je najdraže pitanje poslije onoga:  ‘Kad će treće?’ ? Ne bojim se konkurencije. Konkurencija postoji u svakom poslu i svi se mi trudimo biti što bolji, a na taj način razvijamo tržište. Zapravo ni ne volim riječ ‘konkurencija’ ( kao što ne volim oslovljavanje sa ‘vi’ ?). Smatram da bi trebali biti u partnerskom odnosu kako bi što bolje, kvalitetnije i sigurnije proizvode pružili hrvatskom tržištu. Ovim putem bih pozvala sve mame-poduzetnice koje izrađuju proizvode koji bi se uklopili u Lulaloo viziju uređenja dječjih sobica da mi se jave.

Tri razloga zbog kojeg bi mame trebale odabrati Lulaloo online trgovinu? Sigurno, kvalitetno, udobno.

 

Posjetite online trgovinu Lulaloo ovdje.

Facebook: Lulaloo

Instagram: @lulaloospace