Ana Tevšić Nauković predstavila novu kolekciju inspiriranu ljetom i valovima

Dizajnerica Ana Tevšić Nauković nedavno je promijenila koncept svog već postojećeg -L,A. design studija te mu dodala novu kreativnu platformu. All That’s New ime je pod kojim prikazuje sve svoje radove (ilustracije, projekte, proizvoda i posebne narudžbe), kako oni nastaju i što je inspirira. Nakon pet godina rada isključivo produkt dizajna, odlučila je dati više prostora kreativnosti i naručenim projektima, što je dovelo i do nove online stranice www.allthatisnew.com putem koje sada prikazuje sve svoje aktualne projekte i proizvode.

-Love, Ana. design studio ima dio toga u ponudi, poput LA ONDA ili ABSTRACTS kolekcije koju je nedavno predstavila.

LA ONDA, kolekcija inspirirana valovima i ljetnim osjećajem soli na koži, je projekt kojem sam se posvetila nakon što sam krenula u istraživanje i nastanak nosivih uzoraka. Inicijalni razlog zašto sam se uopće upustila u ovu avanturu jest proces istraživanja koji sam napravila kako bih pripremila dizajn nove torbe za studio, zato što želim papirnate vrećice kompletno zamijeniti pamučnim torbama. Odlučila sam se na razradu te kolekcije kako bih istražila primjenu ilustracija koje u zadnje vrijeme intenzivno radim i primjenjujem u raznim projektima. Moj interes ovdje je isključivo u pattern designu; izradi uzoraka koji se mogu aplicirati na nosive komade.”

Kreativni zanos odveo ju je do širenja primjene pa ju je zanimalo kako izgledaju na drugim materijalima i kako se ponašaju nakon samog otiska. “Htjela sam raznolike materijale, zato su nasumično odabrani suknja – torba – kupaći kostim. Svakako se ne namjeravam miješati u modni dizajn jer to nije moja struka i ne znam to raditi – zato imam predivne prijateljice i kolegice koje su mi u tom dijelu posla i pomogle te pristale na suradnju. Ovom prilikom bih se zahvalila kolegi Dariu Deviću koji je zaslužan za divan logo kolekcije koji se uklopio u moj monogram te naglasio dijelove ilustracija; zatim kolegicama Martini Alpezi iz butika TRADATE koja je napravila suknju i torbu te Ivani Bilić iz kreativnog studija PLECTRUDE koja je zaslužna za izgled i kroj kupaćeg kostima.

Proizvodi s hrvatskim potpisom su kod nas općenito jedna zasebna kategorija prodaje i promocije; nemaju nažalost veliku publiku poput svjetski poznatih tvrki (to je jasno) – no moje je mišljenje da to možemo promijeniti tako da radimo što više zanimljivih projekata koji će zainteresirati jedan manji dio te publike i potaknuti ih da razmišlja i kupuje lokalno.

Koncept kolekcije i dizajn uzorka: Ana Tevšič Nauković
Fotografije: Mateja Vrčković
Logo: Dario Dević
Suknja i torba: Martina Alpeza, Tradate Zagreb
Badić: Ivana Bilić, Plectrude

LA ONDA kolekcija dostupna je ovdje: https://bit.ly/2LVUVZ1 i u –L,A. design studiju u Dežmanovom prolazu 4