činjenice koje niste znale o njezi kose

Sunce, more – ljeto. Koliko god ga mi voljeli, za našu kosu to nije najzahvalnije godišnje doba. Iako su bezbrižnost i visoke temperature iza nas,  za sobom su ostavili suhu i oštećenu kosu. Što sada? Ne preostaje ništa drugo nego susret s frizerom i njegovim škarama.

Jedan prelijepi bob će vam sigurno odlično stajati! Šalimo se, naravno, ne mora biti takva promjena u pitanju. ( Iako je bob frizura “must” za nadolazeće hladne temperature, stoga nećete pogriješiti ako se i odlučite za tu varijantu ). No za one koji nisu spremni za takvu drastičnu promjenu, dovoljno će biti samo skraćivanje ispucalih vrhova, ali i adekvatna njega kose. Kako njegovati kosu?

vratite sjaj kosi

Obnavljanje kutikule, odnosno vanjskog sloja kose, koji je zadužen za zaštitu unutrašnjeg djela od štetnih utjecaja. Kako bismo je vratili u prvobitno stanje, kosi je potrebna hidratacija. Uložite u kvalitetan šampon i njegu. Naša preporuka: Matrix “Moisture Me Rich” šampon I regenerator. Isto tako osvježite svoju kosu preljevom, Matrix Color Sync boje bez amonijaka vašoj će kosi pružiti blještavi sjaj, nahranit će ju i ostaviti je savršeno glatkom.

 

zaštita od topline

Nakon što smo kosu nahranili, potrebno ju je održavati takvom – zdravom! Izbjegavajte pretjerano korištenje uređaja za oblikovanje kose, a i kod korištenja istih, kosu zaštitite. Ovisno o teksturi kose, prilagodite razinu topline uređaja. Gusta i debela vlas podnosi malo više topline za razliku od tanke kose. Upotrebljavajte sprej za zaštitu od topline koji, osim što će zaštititi vašu kosu, ostavit će ju mekšom i nježnijom na dodir. Naša preporuka: Matrix Style Link “Heat Buffer”.

 

odgovarajuća prehrana i dovoljno tekućine

Koliko je bitna njega izvana, toliko je bitno i što unosite u sebe. Neke od namirnica koje utječu na zdravlje kose: riba (masnije vrste), cjelovite žitarice, orašasti plodovi, jaja, perad, zeleno povrće (poput brokule i špinata). I naravno VODA! Poželjno je unijeti barem 8 čaša dnevno.

svilena posteljina

Za lijepu i zdravu kosu i kožu poželjno je spavati na jastučnici od svile. Svila je vrlo nježna te vam ujutro kosa neće biti zamršena i naelektrizirana. S obzirom da svila za razliku od pamuka ne upija vlagu, na taj način ona neće upiti prirodna ulja iz vaše kose te će spriječiti isušivanje kose i kože.

Tekst: Styling Room