aloha mentalna aritmetika s abakusom – prezentacija programa i upis u novi ciklus

Tražite provjereni program koji potiče intelektualni i mentalni razvoj za djecu od 4 do 13 godina? ALOHA mentalni razvoj za djecu je međunarodni program prisutan u tisućama centara diljem svijeta i vodeći je program mentalne aritmetike unazad više od 25 godina. Zašto ga upisati? Stimulira intelektualne i kreativne sposobnosti djece i doprinosi uravnoteženom razvoju obje moždane polutke.

prezentacija Aloha programa

Kako biste kao roditelji pobliže doznali što je to zapravo mentalna aritmetika, kako utječe na razvoj djece i njihovih vještina, pozivamo vas na Praktikumovu prezentacijsku radionicu za djecu i roditelje! Prezentacija je namijenjena i djeci, da se upoznaju s abakusom i pod vodstvom ALOHA trenerica dobiju uvid u to što će sve u našem programu naučiti.

Prezentacija programa bit će organizirana u prostorijama poslovnog prostora HUB385 (Petračićeva ulica 6), 17. veljače 2020za predškolarce i 18. veljače 2020. za školarce od 18:00h-19:00h.

Također, dolaskom na prezentaciju i upisom na program, osiguravate djetetu besplatne knjige.

Prijavite sebe i svoje dijete na e-mail: info@udruga-praktikum.hr ili tel.+385 1 3842 482.

o programu

Praktikum – centar za djecu i mlade provodi ALOHA mentalnu aritmetiku s abakusom na lokacijama Drniška 20 (Srednjaci) i Gajeva 2 (Centar) u Zagrebu. ALOHA djeci pomaže da ostvare svoj pravi potencijal u ključnom periodu razvoja mozga. Glavni alat nam je drevna naprava koju ljudi koriste već tisućama godina, a zovemo ju abakus – najstariji kompjutor koji služi za izvođenje mnogih računskih operacija. No,u programu je abakus zapravo samo pomagalo pomoću kojeg dolazimo do našeg glavnog cilja – treninga za mozak.

ALOHA program se grana na dvije cjeline, ovisno o dobi djeteta: Tiny Tots za predškolski uzrast od navršene 4 godine i Kids za školski uzrast do navršenih 13 godina.

što radimo na ALOHA radionicama?

Prvo što djeca uče je računanje na samom abakusu, ali to je tek početak. Kada djeca nauče baratati abakusom i svladaju osnovne operacije, tek tada kreću prave mozgalice i dolazi do glavnog dijela programa – mentalne aritmetike. Polako počinju vježbati naučene operacije izvoditi „mentalno“ – tako da vizualiziraju abakus i korak po korak savladavaju sve kompleksnije zadatke pomoću vizualizacije abakusa.

 

koristi programa ALOHA Mentalne aritmetike

ALOHA ne pomaže samo u računanju, već omogućava da iskoristimo veći dio svog mozga u svakom aspektu života. Tijekom programa se kroz različite igre i aktivnosti konstantno radi na ovim vještinama:

 

  • Pažnja i koncentracija
  • Kreativnost
  • Prostorna orijentacija
  • Sposobnost slušanja
  • Analitičke vještine
  • Fotografsko pamćenje
  • Sposobnost opažanja
  • Imaginacija i vizualizacija

 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja izdalo je svoje pozitivno stručno mišljenje za program ALOHA mentalna aritmetika s abakusom! Tako navode da osim koncentracije, povećava se i kapacitet memorije te sposobnost bržeg procesuiranja većeg broja informacija, što bi moglo doprinijeti povećanju razina postignuća učenika u nastavnome procesu. Ideja iza ALOHA Mentalne aritmetike dolazi kao rezultat brojnih istraživanja iz područja psihologije i poduke.

Praktikum je edukativno zabavni centar za djecu i mlade koji potiče kreativnost. U prostorima Praktikuma održavaju se dramske i filmske radionice, likovne radionice, treninzi i programi pomoći u učenju, savjetovalište za djecu, mlade i roditelje, terapija igrom, ALOHA mentalna aritmetika s abakusom i pripreme za upis u školu. Uz edukativno zabavni dio, osmišljava i provodi aktivnosti i projekte podržane iz nacionalnih i EU fondova iz područja kulture i umjetnosti, promiče cjeloživotno obrazovanje kroz neformalno obrazovanje djece i mladih.

Više informacija o programu pronađite na : ALOHA mentalna aritmetika s abakusom za djecu.

Web: www.udruga-praktikum.hr

Facebook: https://www.facebook.com/UdrugaPraktikum/

Kontakt osoba: Nika Pereš, štručna suradnica za odnose s javnošću

Gsm. 095 7682 723, telefon: 01/3842-482