A1 Hrvatska pokreće svoj prvi podcast za mame – Mom Talks

U sklopu kampanje Svijet kako ga vide mame A1 Hrvatska organizira podcast Mom Talks s Idom Prester na kojem će sa stručnjacima i poznatim mamama otvoreno razgovarati o temama vezanim uz roditeljstvo.

Tema prvog podcasta je Kako se pripremiti na izlazak iz bolnice, a uz Idu na panelu sudjeluju Maja Bonačić, psihologinja, dječja terapeutkinja i triatlonka te Rajna Raguž, bivša Miss Hrvatske, photo influencerica i majka troje djece.

Mom Talks svi koji žele mogu pratiti na FB profilu A1 Hrvatska u petak 5. lipnja u 15:30 sati.

 

Kako bi svojim zaposlenicima olakšala usklađivanje obiteljskih i poslovnih obveza nakon rodiljnog, roditeljskog, posvojiteljskog ili udomiteljskog dopusta, tvrtka A1 Hrvatska uvodi program Flexi baby koji im omogućuje da nakon povratka na posao prva tri mjeseca rade u skraćenom, šestosatnom radnom vremenu, primajući puni iznos plaće za osmosatno radno vrijeme.

Pogodnostima koje pruža Flexi baby program pod jednakim uvjetima mogu koristiti i majke i očevi koji koriste rodiljni odnosno roditeljski, posvojiteljski ili udomiteljski  dopust. Flexi baby program nova je nadopuna postojećim mjerama obiteljski odgovorne i rodno osviještene politike koje A1 Hrvatska već dulji niz godina provodi i kontinuirano nadograđuje.

Postati roditelj jedno je od najljepših životnih iskustava koje osim neizmjerne sreće obilježava prilagodba na nove okolnosti i suočavanje s brojnim izazovima. U ovoj osobitoj fazi života želimo stoga roditeljima biti oslonac, omogućujući im kraće radno vrijeme za istu plaću, kako bi više mogli biti s onima koji ih najviše trebaju u svojim prvim koracima kroz život. Uvođenjem ovog, kao i drugih inovativnih oblika rada i pogodnosti, našim zaposlenicima nastojimo osigurati dobru ravnotežu poslovnog i privatnog života, a time i veću produktivnost, jednake mogućnosti za razvoj karijere i podršku kompanije u životnim okolnostima u kojima im je ona najpotrebnija.  izjavio je Ivan Skender, glavni direktor za transformaciju poslovanja, ljudske potencijale i korporativne komunikacije A1 Hrvatska.

Flexi baby program nastavak je programa Flexerica koji zaposlenicima omogućuje fleksibilne oblike mjesta i vremena rada, a za svako rođeno dijete daruje 10.000 kuna te paket dobrodošlice. A1 je i jedna od prvih kompanija u Hrvatskoj koja je uvela korporativni vrtić za djecu zaposlenika, a u okviru projekta Leteće dadilje organizira aktivnosti za djecu zaposlenika tijekom zimskih praznika poput skijanja i digitalne akademije. Svake godine na dan otvorenih vrata djeca zaposlenika A1 posjećuju njihova radna mjesta i sudjeluju u radionicama i igraonicama, a u blagdansko vrijeme kompanija organizira dječje predstave i daruje bonove za djecu.

Ove pogodnosti tvrtka je u vrijeme epidemije koronavirusa nadogradila oslobađanjem trudnica obveze rada uz 100-postotnu naknadu plaće te omogućavanjem roditeljima s malom djecom maksimalnu fleksibilnost u radu i odabiru smjena. Također je izdala Vodič kroz aktivnosti za djecu i roditelje s prijedlozima kako zabaviti djecu tijekom boravka i rada od kuće, a jednom tjedno organizira virtualno pričanje priča za djecu zaposlenika.

Zahvaljujući brojnim pogodnostima za zaposlenike A1 Hrvatska je godinama jedan od najpoželjnijih poslodavaca na tržištu te nositelj MAMFORCE certifikata za izvrsnost u omogućavanju ravnoteže posla i obitelji.

Nadalje, A1 Hrvatska je prvi nositelj priznanja Izvrsnost u izazovima koje SELECTIO od ove godine dodjeljuje organizacijama za kvalitetne prakse HR managementa u nepredvidljivim okolnostima. A1 je za vrijeme ovog izazovnog perioda vezanog uz koronavirus pokazao da sustavno brine za zaposlenike pokrećući razne inicijative i prakse, a prema rezultatima istraživanja zadovoljstva zaposlenika provedenog u jeku pandemije koronavirusa, porasle su angažiranost, motivacija i povjerenje u leadership.

Osim što podržava nove roditelje među svojim zaposlenicima, A1 Hrvatska brine i o mladim majkama među svojim korisnicama. Upravo je za sve svoje korisnice mobilnih usluga koje su postale mame u 2020. godini pripremila posebne promotivne pakete koji uključuju besplatan Neograničeni paket interneta uz Mobilnu M tarifu i do 500 kuna popusta na kupovinu mobilnog uređaja uz Mobilnu M ili L tarifu. Ovi promotivni paketi, kojima A1 želi omogućiti neometan kontakt s bližnjima i informiranje o roditeljstvu, dostupni su mamama koje su to postale rođenjem, posvajanjem ili udomljavanjem djeteta u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2020. godine, a pogodnosti mogu iskoristiti kroz A1 digitalne kanale odnosno posjetom u A1 virtualni shop ili iskazivanjem interesa o ponudi na A1 web stranici.