brzi kolač od grčkog jogurta s breskvama i borovnicama

brzi kolač

Brzi kolač od grčkog jogurta s breskvama i borovnicama

Iz Tonkine kužine dolazi nam još jedan recept za lagani i brzi ljetni kolač! Grčki jogurt izvrsno djeluje u kolačima i osigurava lijepu i glatku teksturu te daje sočnost. Ovaj kolač najbolje je poslužiti topao uz žlicu grčkog jogurta ili sladoleda. Vi ga možete napraviti u obliku torte (kalup 22cm). Čuvajte ga u hladnjaku jer inače za 3 dana postane prevlažan.

Za pripremu vam je potrebno samo 15 minuta.

Ugrijte pećnicu na 180 °C.
Obložite kalup za kruh ili kalup za tortu s pek papirom.

Brzi kolač od grčkog jogurta s breskvama i borovnicama

Sastojci:

180 g glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo
pola žličice sode bikarbone
1 žličica ruma
2 jaja
60g maslaca (sobne temperature)
150g grčkog jogurta
100g borovnica
2 breskve (izrezane na ploške)
130g smeđeg šećera
1 žlica smeđeg šećera za posip

Postupak:

Miksajte jaja, maslac i šećer 2-3 minute na većoj brzini tj. dok ne dobijete pjenastu strukturu. Dodajte rum i grčki jogurt. Nastavite miksati dok ne postane kremasto, još oko 1 minute. Smanjite mikser i postupno dodajte brašno u koje ste stavili prašak za pecivo i sodu bikarbonu.

Stavite kolač u kalup. Na vrh posložite voće i pospite 1 žlicom smeđeg šećera. Pecite 40-45 minuta na 180°C.  Čačkalicom provjerite je li kolač gotov.

Poslužite ga toplog sa sladoledom ili hladnog s malo grčkog jogurta.

Za više recepata zapratite @tonkina_kuzina