FOTELJA ZA MALE KREATIVCE!

Stolac Blanka interaktivni je komad namještaja za djecu kojeg mogu obojiti kako god požele. A mogu to činiti iznova, dovoljno je skinuti navlaku sa stolca, staviti je u mašinu za pranje rublja i stolac je spreman za ponovno bojanje.

Kako smo uopće došli na ideju? Skužili smo da svi prijatelji koji imaju klince, pogotovo one koji tek otkrivaju čari hodanja i sjedenja imaju problem s pronalaskom adekvatnog stolca za njih. A kamoli da je zabavan i interaktivan. Pa smo odlučili napraviti super lagan i udoban stolac za klince koji će im pritom poticati kreativnost. A i zidovi će biti pošteđeni šaranja kad stigne ta faza.

Ono na čemu smo najviše inzistirali je da stolac u potpunosti bude proizveden u Hrvatskoj. Što je teško i skupo, no nismo htjeli od toga odustati. Okupili smo talentirane i marljive ljude iz Hrvatske, a svatko od njih je zaslužan što je ovaj projekt zaživio. Kupnjom ovog proizvoda podržavaju se svi oni koji rade na ovom proizvodu te samim time – podržava se hrvatska proizvodnja.

Prijedlog da stolac proizvodimo u Poljskoj, materijal u Indiji, a šivanje u Kini, unatoč činjenici da bi to znatno smanjilo troškove i samim time cijenu proizvoda, bio je jednoglasno odbijen. 😉 Umjesto toga, ekipa iz arhitektonskog studija Atmosfera, ilustratorica Tena Letica, gospodin i gospođa Šimić iz Šimić & Co. te tete iz Udruge Kamensko dobili su priliku sudjelovati u stvaranju proizvoda za klince kojeg svi obožavaju – i veliki i mali. 😉

S idejom smo se prvo javili arhitektonskom studiju Atmosfera čiji je zadatak bio osmisliti i projektirati ergonomski stolac za djecu, a da pritom bude lagan, jednostavan i vizualno privlačan. Stolac je izrađen od impregniranog stiropora što ga čini iznimno laganim i nema straha da će se klinci ozlijediti kad ga budu nosili. Namijenjen je za djecu od 0-4 godine, iako stolac podnosi težinu odraslih osoba.

Hrvatska ilustratorica Tena Letica pobrinula se da imamo najljepši uzorak na materijalu koji se također izrađuje u Hrvatskoj. Više od 50 različitih predmeta provlači se kroz materijal, a među njima su i naši likovi.

Tete iz Udruge Kamensko zaokružile su cijelu priču kada su od materijala divno skrojile navlaku za stolac. Navlaka se, naravno, jednostavno skida sa stolca kako bi se mogla oprati. Navlaka je od poliestera, uzorak se s njega ne skida te se čak može prati u mašini za rublje na temperaturi do 60 stupnjeva.

Stolac dolazi s 12 flomastera koji su lako perivi sa svih tkanina. Dovoljno je staviti navlaku za stolac u mašinu na 30 stupnjeva i navlaka će biti kao nova.

Što se imena tiče, kako stolac u ruke svog novog mladog vlasnika stiže posve prazan, čist i bijel, činilo se više nego prigodno da mu pripadne ime Blank(a). Maštovitom vlasniku ostaje da od njega stvori što god njegovom kreativnom umu padne na pamet.

Prvu seriju stolca za koju smo računali da će nam trajati tri tjedna smo rasprodali u manje od 24 sata, takvu navalu ipak nismo očekivali. Stolci se mogu naručiti putem našeg webshopa: