BOŽIĆNI UGOĐAJ U DOMU SVAKE SUPERMAME powered by LIDL

Božić je ono najdivnije doba godine. Obitelj na okupu, sve je nekako u pozitivnom tonu, lampice, ukrasi, kićenje bora, planiranje poklona, osmišljavanje recepata kako bismo se posebno iskazale i uveličale taj blagdan. Naravno, nije sve u poklonima i hrani, ukrasima i blještećim svjetlima, naravno da je smisao Božića da je obitelj na okupu i da i ona sitne nesuglasice koje među nama možda i postoje, da se zaborave i oproste. Međutim, oduvijek me veselilo gledati divne fotografije najfinijih božićnih kolača i ručkova, gdje si možemo dati oduška i isprobavati razne ukrase i okuse. Kako nisam talentirana po tom pitanju, ove godine pozvala sam jednako netalentiranu supermamu Margaritu i njenog sveprisutnog Rudija da se zajedno okušamo u pravljenju kolačića. Jer, zabavno je kad nas je više. Čitav proces bio je izrazito zabavan, a to smo i snimile za vas.

Kako se nikako ne može kuhati i peći na prazan želudac, osim sastojaka za kolač, počastile smo se s najfinijim Deluxe i Favorina proizvodima iz Lidla. Priča s pečenjem započela je s najfinijom Deluxe kavom kojoj smo dodale aromu amaretta, a tijekom čitavog procesa, uživale smo u Camembert siru s tartufima, kobasici od divlje svinje, šunkicama s orasima i bijelim vinom, i ostalim delicijama. A za svaki slučaj, u frižideru nas je čekao i Deluxe desert – tiramisu. Samo za slučaj da nam kolač ne uspije.

Kolač u konačnici nije ispao savršen, ali je bio… jestiv. Tiramisu nam je dobro došao, a klinci su se posebno razveselili Favorina slatkišima koji su zamijenili gotovo sve obroke taj dan. Ali, valjda se i to može dozvoliti jednom u godinu dana. Njima je bilo zabavno, a moram priznati da i nama.

Upamtite, Božić je obiteljski blagdan i provedite ga zajedno. Zajedno s klincima, s bakama i djedovima, s prijateljima. Okitite bor ranije, ukrasite svoje domove i produžite taj blagdanski ugođaj. Zaboravite na svađe, na stres, zaboravite na zamjerke koje imate jedni prema drugima. Ne ljutite se jer je klincu ispala staklena kuglica na pod, jer je zagorio kolač, jer ste nakuhavale čitav dan, a djeca ne žele jesti ništa osim malo kruha. Opustite se i nasmijte. Zahvalite na svemu što imate. Jer, to je smisao Božića.

 

RECEPT ZA TART S VIŠNJAMA  

#beautifullynormal #beautifullynormalchristmas